sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Magasinet



Vi har en del möbler som följde med huset som vi vill spara. För tillfället är de samlade på nedre våningen i huset i väntan på att flyttas till magasinet för förvaring. Nästa skede i huset är nämligen att få golven fria från grejs så att vi kan plocka bort golvplanken och föra dem i förvar, för att sedan tömma huset på den gamla isoleringen. Magasintaket är dock i väldigt dåligt skick och kommer knappast hålla en eventuellt snörik vinter. Dessutom har åsplåten av någon orsak lämnats bort så byggnaden är långt ifrån vattentät. 

Därav har fokus de senaste veckorna legat på att tömma magasinet på stuff för att komma åt att förstärka takstolarna. 




I magasinet fanns en gammal sliten träbåt. Putt-puttaren vill vi spara och restaurera och således ville vi få den ut så hel som möjligt. Båten är ca 6 m lång och 1.5 m bred på bredaste stället och upplagd på en träställning dryga metern från marken. Det tog oss en stund att fundera ut en plan.



Vi beslöt oss för att med en grävmaksins hjälp dra ut båten på "skidor". Stöttade upp båten så gott vi kunde och byggde ramper för att båten inte med fart faller ner då vi fäller ställningens ben. Vår plan visade sig fungera och nu står båten på gården och väntar på att få komma in i magasinet när taket är fixat!





Förutom båten fanns det två skrotbilar i magasinet, en Ford Taunus 12 M som byggdes 1962-1966 och en Datsun. Dem för en metallinsamlare bort.






Då utrymmet var tömt kunde vi börja stärka taket. Vi har än så länge dåligt med verktyg så använde traditionellt hammare och såg. 





Nästa helg fixas åsplåten!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti